Huidtherapie – Acne en acne littekens

Acne wat is het en hoe kom ik er vanaf?

Acne is een veelvoorkomend, vervelend huidprobleem waarbij de talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne je kunt er last van hebben op het gezicht (vulgaris) maar ook op het lichaam of in de lichaamsplooien (ectopica/ Hidradenitis suppurativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond acne peelingde puberteit maar er bestaan ook vormen die ontstaan op latere leeftijd (acne tarda). Een hele heftige vorm van acne (conglobata) kan zorgen voor diepe littekens. Bijna iedereen heeft wel eens een lichte vorm van acne gehad en kan zich goed voorstellen hoe cosmetisch storend het is.

Oorzaken acne

Acne kan veroorzaakt worden door genetische factoren, hormonale factoren, psychologische stress, omgevingsfactoren, afsluitende cosmetica en/of druk op de huid. Soms kan de oorzaak worden aangepakt maar vaak is dit onvoldoende of kan er geen precieze oorzaak worden achterhaald.

Ontstaan acne

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij het ontstaan van acne. De talgklieren maken meer talg aan dan normaal waardoor de huid vet aanvoelt en de poriën verstopt raken. De huid is daarnaast vaak verdikt doordat de dode huidcellen niet goed kunnen afschilderen. Als een porie verstopt raakt maar er wordt wel steeds nieuw talg geproduceerd, dan knapt de porie van binnen stuk en kunnen er bacteriën bij komen. Dit leidt tot een rode, pijnlijke ontsteking.

Acne littekens

Acne littekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan maar met name na het doormaken van een ernstige vorm (conglobata). Typerende acnelittekens zijn diepe putjes, die vooral in het gezicht als cosmetisch storend worden ervaren. Littekens verdwijnen nooit helemaal uit zichzelf.

Acne behandeling

Om acne en acne littekens zo goed mogelijk te behandelen, vindt er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatst waarin de huidtherapeut bekijkt van welke type acne er sprake is. Zij stelt voor u een persoonlijk behandelplan op en bespreekt met u welke behandeling het meest geschikt is. De acnebehandelingen van Cosmetique Totale zijn gericht op de twee hoofdoorzaken van acne: de verdikte huid en de verstoppingen. de littekens kunnen worden aangepakt met een speciale eMatrix behandeling.

Bel voor het maken van een afspraak: 030-6572101

Cosmetique Totale verteld over acne littekens bij RTL from Cosmetique Totale on Vimeo.