Geuren

Bijzondere en natuurlijke geuren

Nobile 1942

Umberto en Massimo NobileNobile_vetrina_b-n

Het was in Italië in 1942, dat Umberto Nobile besloot zijn passie te volgen om zelf
parfums te ontwikkelen. Alles in zijn familie stond in het teken van schoonheid, doorgegeven van vader op zoon. In 2000 heeft Massimo Nobile, neef van Umberto Nobile, denkend aan een wereld van waardevolle smaak, van stijlvolle elegantie, van emoties en geursensaties, de draad weer opgepakt  en het merk NOBILE opnieuw tot leven gebracht.  

Alle NOBILE 1942 geuren die zijn ontwikkelt, bevatten natuurlijke oliën en essences, verkregen door het onderdompelen en weken, filtering en het distilleren. Dit productieproces neemt veel tijd in beslag, maar het geduld wordt beloond met geuren met een verhoogd aroma, die hun volle waarde vasthouden. Dat geduld zien we ook terug in de eindfase van het productieproces, dat nodig is om de speciale essences te produceren.pontvecchio-bridge

Als alle ingrediënten zijn samengevoegd, blijft deze mix voor de periode van een maand rusten op  fusten. Om vervolgens door Massimo beoordeeld en goedgekeurd te worden als een geur die gebotteld kan worden. Dit proces en het gebruik van natuurlijke en zuivere ingrediënten geeft de geur een ander uniek karakter, namelijk zijn aanpassingsvermogen. Het verandert met de gemoedstoestand, het temperament van het moment, om een unieke en onvergetelijke ervaring te beleven.

 

OFFICINA delle ESSENZE

Maurizio Lembo, na 15 jaar van inzet in het bevorderen van de kunst en passie achter de creatie van een geur, uit het hart, in plaats van de geest is hij de oprichter. In 2003 wordt de ‘werkplaats van essenties’ geboren: een droom die werkelijkheid wordt. Het creëren van een geurlijn met de criteria en de traditionele identiteit die het werk van de parfumeur kenmerkt sinds de oudheid. In een samenwerking tussen de ‘werkplaats’ en verschillende meester-parfumeurs vraagt Maurizio zijn olfactorische geheugen om te zetten in geuren, zowel ‘home fragrances’ als ‘personal fragrances’. Om zodoende een emotionele atmosfeer te creëren en die met elkaar te delen.Elk product wordt zorgvuldig met de hand verpakt met de uniekheid van de ambachtelijke traditie; de typische Italiaanse creativiteit is direct herkenbaar.o.15869

“ Ik, Maurizio Lembo, herinner me nog mijn eerste parfum, genaamd Messire en ik voelde me op mijn gemak toen ik het droeg. Ik was tien jaar en aan het einde van de dag als ik klaar was met school, bracht ik hele middagen door in de parfumwinkel van mijn vader. Geuren hebben mijn leven begeleid, ze zijn  een integraal onderdeel van mijn bestaan. Een familiebezit, een passie die diep geworteld in mij zit.”

 

 

Campos de Ibizae9dae772f8764654f4a0e4e2b27885c6 

Op Ibiza zijn de producten bekend geworden door de elegantie en tijdloosheid en gelden ze als het juweel van de Mediterranee. In korte tijd heeft de geurlijn zich ontwikkeld tot een klassieker, die niet meer weg te denken is uit het straatbeeld.  Exclusiviteit speelt daarbij een sleutelrol.Het geheim van de traditionele productie schuilt in het gebruik van de beste ingrediënten van het eiland: van roos tot mandarijn, jasmijn, amandel, vijg en ceder. Elk ingrediënt, gebruikt volgens de pure traditie, transformeert in een meesterwerk van verschillende geuren.